Pokertips voor beginners

In Poker is er een ernstige leercurve. Met een beetje kennis kom je in het begin een heel eind, maar de nieuwe informatie die je leert zal niet zoveel aan je spel toevoegen als je spel verbetert.

Dus als je een nieuwe pokerspeler bent die dit leest, is dit misschien wel het meest voordelige en geldbesparende advies dat je ooit zult krijgen. Je zou zelfs kunnen veranderen van een verliezende speler in een break-even of winnende speler als je alle onderstaande pokeraanbevelingen voor beginners opvolgt.

Deze beginnende pokertips maken je niet binnen tien minuten tot een pro, maar ze zullen je wel op weg helpen om een ​​succesvolle pokerspeler te worden.

1] Speel een beperkt aantal handen.

Amateurspelers maken vaak de fout om niet selectief genoeg te zijn met hun starthanden. Maak niet de gebruikelijke fout om te geloven dat ‘elke hand kan winnen’. Hoewel dit waar is, is de kans groter dat sommige handen winnen en u helpen meer geld te winnen, terwijl andere u helpen meer geld te verliezen. Kies daarom je handen zorgvuldig.

2] Wees niet te bluf.

Een ander wijdverbreid misverstand over poker is dat je moet bluffen om te winnen. Op de WSOP-shows zie je misschien geweldige blufs, maar deze zijn bewerkt om de hoogtepunten van de toernooien weer te geven, waardoor de verkeerde indruk wordt gegeven van hoe vaak elitespelers bluffen. Bluffen bij poker is niet zo belangrijk als je misschien denkt.

Als je een nieuwkomer bent bij online poker, kun je je het beste concentreren op het correct spelen van je kaarten in plaats van te proberen je tegenstanders uit de hand te bluffen. Het is leuk om af en toe een paar bluffen te proberen, maar de ware kunst om te begrijpen wanneer je moet bluffen komt voort uit ervaring en kennis.

3] Denk aan de hand van je tegenstander.

Het is van cruciaal belang om bij het spelen van poker rekening te houden met de sterkte van de hand van je tegenstander, niet alleen die van jezelf. Het is goed om een ​​grote hand te hebben, maar je moet bereid zijn om te folden als je denkt dat je tegenstander een betere hand heeft. Een straight is bijvoorbeeld een goede hand, maar denk je nog steeds dat je de beste hand hebt als er vier kaarten van dezelfde soort op het bord liggen en je tegenstander all-in gaat?

In het artikel over denken op meerdere niveaus bij poker kun je meer leren over denken op een hoger niveau. Het is een beetje een ingewikkeld begrip, maar het is nog steeds fascinerend.

4] Speel tegen mensen die niet zo goed zijn als jij.

Dit lijkt misschien vanzelfsprekend, maar je zou versteld staan ​​hoeveel spelers deze eenvoudige regel negeren. Het spreekt vanzelf dat je op de lange termijn wint als je beter bent dan de spelers waartegen je strijdt. Aan een tafel zitten met de top 9 spelers ter wereld zou niet winstgevend zijn als je de 10e beste speler ter wereld zou zijn.

Kies je spellen en grenzen met dezelfde zorg als je kaarten. Je zult die schaduwrijke pokertafels in de lobby kunnen zien als je een goede tafelselectie hebt.

5] Denk na over uw positie.

Bij poker is de tafelpositie uiterst cruciaal, vooral bij Texas Holdem. Wanneer u als laatste op de hand handelt, zoals wanneer u op de button zit, bevindt u zich in de beste positie. Dit betekent dat je weet wat voor soort hand ze hebben voordat de actie jou bereikt. Een goede handpositie kan een verliezende hand snel in een winnende hand veranderen.

6] Let op wat er in het spel gebeurt.

Het observeren van je tegenstanders en hoe ze in elke pot spelen, is de beste manier om verhalen op te pikken. Zelfs als je niet aan het spelen bent, moet je het spel bekijken om te zien hoe je tegenstanders spelen.

Hopelijk kun je zien wat de spelers doen als ze niet de beste hand hebben en wat ze doen als ze dat wel doen. Hoe meer kennis je kunt verzamelen over je tegenstanders, hoe groter je kansen om ze te verslaan.

7] Ga niet in het diepe.

Als beginner zijn er twee redenen waarom je niet voor te veel geld zou moeten spelen. Om te beginnen zullen spelers met hogere beperkingen superieur zijn aan spelers met lagere beperkingen. Er is een kleine kans dat je ze kunt verslaan, en je zult veel geld verspillen in het proces om het spel te begrijpen.

Ten tweede moet je alleen spelen op een niveau dat je je kunt veroorloven. Het zou helpen als u niet op gevaarlijke niveaus zou spelen waar u het risico loopt het geld te verliezen dat u zich niet kunt veroorloven te verliezen. Meer informatie over dit onderwerp is te vinden in het artikel over bankroll management. Misschien vindt u de Fergulator-tool ook nuttig.

Zelfs als u een ideale strategie gebruikt, wordt u nooit een winnende speler als u uw bankroll niet correct beheert.

8] Betaal niet te veel voor tekeningen.

Je zult vaak merken dat je een halve hand hebt waarvoor je nog maar één kaart nodig hebt om je flush of straight te voltooien. Als algemene regel geldt dat het onwaarschijnlijk is dat het najagen van deze trekkingen zal lukken als uw tegenstander veel inzet. Als de inzetten echter laag zijn, kan het beter zijn om te callen in de hoop uw hand te maken. Als de inzet van je tegenstander te groot lijkt om een ​​call te verdienen om je hand te maken, doe dat dan niet.

De strategiegids voor pot odds bevat specifieke informatie over hoeveel u moet callen voor trekkingen. SPOC is een gratis (en hopelijk nuttig) hulpmiddel om te bepalen of weddenschappen al dan niet worden teruggetrokken (Simple Pot Odds Calculator).

9] Suited-kaarten zijn niet perfect.

Het overwaarderen van suited kaarten is de ultieme beginnersblunder (die zelfs sommige gemiddelde spelers maken). Flushes komen niet zo vaak voor als je misschien denkt, en als je limpt met je twee kleine kaarten van dezelfde kleur, loop je het risico alles te verliezen aan een hogere kleur als de flush zich toch voordoet.

Het feit dat je kaarten allemaal identieke kleuren zijn, helpt je hand slechts met 2% in vergelijking met een hand die niet geschikt is. Dit kleine voordeel is onvoldoende om pre-flop raises te callen, dus leer kleine suited kaarten te folden. Op de lange termijn bespaart u hiermee geld.

10] Wees je bewust van de regels.

Er is geen alternatief om de spelregels te leren, hoe duidelijk het ook lijkt. U wilt niet al uw chips verliezen door een speler all-in te callen omdat u denkt dat uw straight zijn flush verslaat. Je kunt pas een succesvolle pokerspeler zijn als je de basisregels van het spel begrijpt.

Bovendien kan elke kaartkamer en elk casino zijn eigen set regels hebben die je moet volgen, dus leer jezelf met hen voor voordat je aan een spel deelneemt.